Antic testament Interlineal Hebreu / Català - Gènesi

Antic testament Interlineal Hebreu / Català - Gènesi

ISBN: 9788484584032

Descripción

El llibre que teniu a les mans és el resultat d'un projecte que van començar fa molts anys Pau Sais i Samuel Sais i que ja ha vist el primer fruit en la publicació del Nou Testament grec-català (Barcelona: IBEC 2010), obra d'aquests dos autors.

L'Antic Testament Interlineal contindrà en diversos volums tot el text hebreu i arameu de la Bíblia segons l'edició de la Biblia Hebraica Stuttgartensia (editio quinta emendata) (Stuttgart: Deutsche biblegesellschaft 1977 i 1997), que reprodueix el text del manuscrit complet més important de les Sagrades Escriptures hebrees - conegut en crítica textual amb el nom de Codex Leningradensis-, que va ser copiat a Egipte l'any 1008 a 1009 i que es conserva a la biblioteca nacional russa de Sant Petersburg. Sota de cada paraula hebrea a aramea hi ha una glossa catalana que ofereix el sentit del mot hebreu a fi d'ajudar els estudiants de les llengües hebrea i aramea de la Bíblia a endinsar-se amb seguretat en l'estudi d'aquestes llengües antigues i complexes.

La tradició d'editar bíblies amb traduccions interlineals ve d'antic i arriba fins als nostres dies. Ja el gran Orígenes d'Alexandria (ca 185-254) va preparar la primera versió interlineal de la Bíblia de la història - hebreu grec-, que, dissortadament, sols ha arribat de manera molt fragmentària als nostres temps. Van ser els grans erudits del Renaixement i del Barroc els qui van editar les primeres versions interlineals de l'Antic Testament en les seves bíblies poliglotes (la d'Alcalá de 1514-1517 en el text grec; i la d'Anvers de 1569-1573 en el text hebreu). Modernament, totes les llengües de cultura s'han dotat d'aquest instument tan útil.

La versió catalana que aquí presentem ha estat pensada per a servir als estudiants de les llengües bíbliques a avançar amb rapidesa i seguretat en el coneixement d'aquestes. Per fer més eficaç l'estudi de l'hebreu i de l'arameu de la Bíblia, l'Antic Testament Interlineal conté informacións de caràcter morfològic que pensem que són de gran utilitat en el moment de desentrellar les complexes formes del sistemes verbals hebreu i arameu.

L'experiència pedagògica en l'ensenyament de la llengua hebrea de la Bíblia ens ha ensenyat que la traducció interlineal és el mitjà més eficaç que hi ha per avançar ràpidament en l'aprenentatge de la llengua. Convé aproximar-se al text usant un full de paper, un regle o una cartolina que tapi la línia de la traducció catalana. Cal fer l'esforç de llegir el text en hebreu, visualitzant les indicacions de caràcter morfològic que apareixen en forma de superíndex i intentar fer la traducció mentalment dels mots que ja se sàpiguen. En un segon moment s'ha de llegir la línia de les glosses catalanes amb l'objectiu de comprovar si el text ha estat ben entès i de resoldre els dubtes de significat que s'hagin pogut presentar. Pensem honestament que l'Antic Testament Interlineal no decebrà els estudiosos, els professors ni els traductors de la Bíblia.

Detalles del producto

Editor: Ibec
Idioma: Afar
19,80 € En lugar de: 22,00 € Ahorras: 2,20 € (10%)
En stock (1 unidad) Recíbelo en 24/48H* *Ver condiciones de envío

Importante: Los pedidos superiores a 30€ tienen los gastos de envío gratis a Península Ibérica.

Los que compraron este producto, también compraron

Antic Testament Interlineal Hebreu catala - Salms IBEC 22,00€ 2,20€ (10%) 19,80€
Stock: - Comprar

Otros títulos del autor

Biblia en Català Butxaca IBEC 12,00€ 1,20€ (10%) 10,80€
Stock: - Comprar
Biblia en català rústica (Edició del 2000 IBEC) IBEC 18,00€ 1,80€ (10%) 16,20€
Stock: - Comprar
Antic testament Interlineal Hebreu / Català - Èxode IBEC 30,00€ 3,00€ (10%) 27,00€
Stock: - Comprar
Antic Testament Interlineal Hebreu catala - Salms IBEC 22,00€ 2,20€ (10%) 19,80€
Stock: - Comprar

Opiniones de clientes

0

0 opiniones